Waterwratjes Sudocrem

Waterwratjes behandelen met Sudocrem

Waterwratjes zelf behandelen met sudocrem. Waterwratjes is een goedaardige huidaandoening die wordt veroorzaakt door een virus. De wratjes zien eruit als kleine, maximaal erwtgrote glanzende parelmoerachtige bultjes met in het midden een deuk. Waterwratjes ontwikkelen zich vaak van de romp naar de oksels, bovenarmen en elleboog-plooi en naar de bovenbenen en knieholte. Waterwratjes die je vooral optreden bij peuters en kleuters voorkomt. Ze verdwijnen meestal vanzelf binnen zes tot achttien maanden. Daarna is het kind er immuun voor. In dit artikel hebben we besproken hoe waterwratjes behandeld kunnen worden. Hieronder gaan we nader in op het behandelen van waterwratjes met Sudocrem (vaak foutief geschreven als 'Sudocreme').Als je op het internet zoekt naar een manier om waterwratjes te bestrijden, vliegen allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes je om de oren. Van Betadine tot Sudocrem en van zinkzalf naar tree tea olie van de reformwinkel. Nu is het moeilijk om te bepalen of de tips die ouders op divers fora geven ook daadwerkelijk werken of dat de infectie op dat moment al voldoende is bestreden door het lichaam. Dan lijkt het alsof het middel werkt, maar het lichaam was al bezig de virale boosdoeners weg te werken. Heel vaak kom je op fora de tip tegen om tweemaal daags het waterwratje met Sudocrem in te smeren. Ouders melden goede ervaringen met Sudocrem. In elk geval geldt hier het motto baadt het niet dan schaadt het niet.

Sudocrem is in Nederland het meest verkochte middel tegen luieruitslag in Nederland. Het middel verzacht, beschermt en ondersteunt de kwetsbare babyhuid. Het beschermt niet alleen gevoelige tere babybilletjes met luieruitslag, maar je kan het ook gebruiken bij een ruwe, schrale en geprikkelde huid en voor borst- en tepelverzorging. Het lijkt tevens een probaat middel tegen waterwratjes.

Sudocrem bevat de volgende bestanddelen: hypoallergene lanoline; zinkoxide; benzylbenzoaat en benzylcinnamaat; benzylalcohol. Hypoallergene lanoline heeft wel wat weg van natuurlijk huidvet dat de huid tegen externe invloeden beschermt. De bestanddelen benzylcinnamaat en benzylbenzoaat bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen. Als gevolg hiervan wordt het herstelproces van de huid gestimuleerd en ondersteund. Zinkoxide werkt licht samentrekkend en beschermend op de huid. De benzylalcohol werkt als een mild, plaatselijk verdovingsmiddel. Het verzacht pijn en irritatie en het heeft tevens een desinfecterende en antibacteriële werking. Sudocrem is hypoallergeen, wat inhoudt dat de kans klein is dat het een allergische reactie oproept.


Geschreven door