Pizza met verse tomaten

Pizza maken met verse tomaten

Er gaat niets boven het maken van eigen pizza! Deze pizza —pizza met verse tomaten— moet je bij voorkeur maken van zonovergoten, rijpe trostomaten. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze pizza eenvoudig zelf kunt bereiden.

Wat zijn de ingrediënten?

We gaan hierbij uit van drie pizza's. Maak (bij voorkeur) eigen dunne pizzabodems of koop deze kant-en-klaar in de supermarkt. De ingrediënten zijn:

  • 4 trostomaten (grofgehakt)
  • 2 trostomaten, in plakken gesneden
  • 4-6 gescheurde basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 tot 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 225 g geraspte mozzarella

Verwarm de oven

Verwarm de hete luchtoven op de hoogste stand; 250 graden. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen (zie afbeelding). Een ongeglazuurde keramische tegel kan ook. Plaats deze pizzasteen op de onderste trede of op de bodem van de oven.

Maak de verse tomatensaus

Maak de drie deegbodems of haal deze uit de verpakking. Pureer vervolgens met een staafmixer 4 rijpe, grofgehakte tomaten, tezamen met basilicum, knoflook en olijfolie. Breng deze substantie op smaak met zout en peper.

Strijk de tomatensaus over de bodem

Pak een pizzaschep, bestuif deze lichtjes met bloem of maismeel. Schuif er één van de pizzabodems op en verdeel eenderde van je eigengemaakte tomatensaus met de onderkant van een lepel. Zorg ervoor dat je rondom een rand van ongeveer 1 cm vrijlaat.

Schik de plakken tomaat

Strooi vervolgens eenderde van de geraspte mozzarella over de tomatensaus en leg de plakken tomaat hierop.

Bak de pizza in de oven

Laat daarna de pizza voorzichtig van de pizzaschep op de inmiddels hete baksteen glijden. Bak je zelfgemaakte pizza gedurende 4 tot 5 minuten totdat de kaas gesmolten is en de rand blazen vormt en er lekker knapperig uitziet.

Bestrooi de pizza met basilicum

Schep met een pizzaschep de pizza uit de oven en bestrooi als finishing touch de pizza met basilicum. Klaar om op te dienen! Maak daarna de overige twee pizza's op dezelfde wijze.


Geschreven door

  

Lees verder