Pfeiffer test - thuistest

Ziekte van Pfeiffer test - thuistest

Pfeiffer test en Pfeiffer thuistest. De ziekte van Pfeiffer is een virale infectieziekte die wordt veroorzaakt door het Epstein-Barr Virus (EBV). Door middel van een Pfeiffer-thuistest kunnen de antistoffen die je lichaam tegen het virus aanmaakt in het bloed worden gemeten. Het werkt op de volgende manier. Je brengt bloed aan op een testplaatje door middel van een klein prikje. Al na enkele minuten kun je het resultaat eenvoudig aflezen. De Pfeiffer-thuistest heeft een betrouwbaarheid van 85% tot 90%. Meer informatie over de Pfeiffer zelftest lees je hieronder. Pfeiffer test

Bent je moe, heb je een grieperig gevoel en heb je vergrote en pijnlijke lymfeklieren in de nek? Dan heb je wellicht de ziekte van Pfeiffer. Door middel van een thuistest kun je er heel eenvoudig achterkomen of je Pfeiffer hebt. Na vijf minuten heb je antwoord. De betrouwbaarheid ligt rond de 85 tot 90%.

Lees altijd voor gebruik van de test de bijgeleverde gebruiksaanwijzing goed door. De test is voor eenmalig gebruik. Daarom is het erg belangrijk dat je alle instructies nauwkeurig leest en begrijpt wat je moet doen, vóórdat je aan de test begint. Voer alle instructies nauwkeurig uit, aangezien het niet goed opvolgen kan leiden tot een verkeerde uitslag.

Wanneer je geïnfecteerd bent door EBV, worden antilichamen tegen dit virus geproduceerd. De Pfeiffer test kan antistoffen tegen het EBV aantonen in het bloed. Je mag echter géén diagnose en/of conclusie trekken uit de uitslag van deze test alleen. De diagnose moet gesteld worden aan de hand van laboratoriumtesten, klinisch onderzoek en je medische achtergrond. Je zult hiervoor contact op moeten nemen met je huisarts. Bij twijfel dien je sowieso je huisarts te consulteren.

Hoe voer je een Pfeiffer test uit?

Je moet eerst grondig je handen wassen met water en zeep. Daarna afdrogen met een schone zakdoek. Ga daarna rustig zitten en wrijf gedurende vijf minuten je handen warm. Je vinger mag voor de vingerprik niet koud aanvoelen en moet eeltvrij zijn. Daarna draai je het beschermkapje van de lancet af. Je drukt de lancet stevig tegen je vinger totdat je een klik hoort. Veeg de eerste bloeddruppel weg en breng de tweede aan in het testvenster. Vervolgens voeg je het aanbevolen aantal druppels vloeistof uit het flesje toe aan het testvenster. Na vijf minuten kun je het resultaat aflezen.

Waar kun je een Pfeiffer zelftest bestellen?

Je kunt snel en eenvoudig een Pfeiffer zelftest online bestellen. De zelftesten zijn ook te koop bij de meeste drogisten en apotheken.

Indien eventuele klachten aanhouden, ongeacht de uitslag van de test, wordt geadviseerd contact op te nemen met je huisarts.