Huidaandoeningen

Huidaandoeningen

Huidaandoeningen komen veel voor, maar niet iedereen met afwijkingen aan de huid gaat naar de huisarts of zal een dermatoloog consulteren. Men schat dat ongeveer 10-12% van alle consultaties in de huisartspraktijk betrekking heeft op de huid. De dermatologie is voor de huisarts dan ook geen klein vakgebied.


Chronische huidziekten kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden. Dat moet niet onderschat worden. Huidaandoeningen kunnen zorgen voor jeuk (soms erger dan pijn), ontsierende afwijkingen, schaamte, isolement en problemen in het sociale verkeer en op het werk. 


Van alle besproken huidaandoeningen zijn één of meerdere afbeeldingen zichtbaar. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.Huid - functie van de huid

Engelstalige voorlichtingsfilm over huidaandoeningen

Skin diseases and disorders can range from eczema-like rashes and topical irritations to internal or autoimmune disorders that manifest in skin symptoms. Understand the various categories of skin disease with helpful information from a board-certified dermatologist in this free video on skin conditions.


Geschreven door